NOTÍCIES

GRAPHISPAg 2015

graphispag-agorient

 

Perquè un dissenyador hauria d’anar al Graphispag?

Jo recordo quan era petit que el meu pare em duia a la fira. La seva Fira, de la impressió. Era fantàstica, impressionant, plena de sorpreses, innovacions, grans presentacions i plena de paper i màquines. Moltes màquines.

Avui ja no. Graphispag amb el temps s’ha anat convertint en un llistat d’empreses i serveis. Un almanac on t’expliquen el què poden fer i on les pantalles de plasme amb videos substitueixen a les màquines d’impressió real que abans insta.laven en la mateixa fira. I molts plotters. Plotters imprimint alfombres de paper amb imatges de cotxes sense parar.

Però malgrat tot, té sentit visitar la fira per a un dissenyador? Jo crec que sí.

El motiu principal crec que és el de comprovar el què poden donar de sí els diferents tipus d’impressions. En aquestes fires les marques de maquinaries treuen pit de les increïbles possibilitats que ofereixen les seves solucions. És aquí on el dissenyador pot agafar idees per després aplicar-les en els seus projectes.  Al mateix temps pots consultar als comercials de quines impremtes disposen de les seves màquines. Una mena de formació personalitzada i feta per els mateixos fabricants. Què més vols?

També pot ser interessant visitar graphispag per a un dissenyador si vol veure difrents tipus d’aplicacions. La fira està bàsicament orientada a les necessitats de l’impressor amb la qual cosa hi van tots aquells proveedors que serveixen a les impremtes com ara plastificadors, films d’stamping, tipus d’enquadernat,…i això et pot servir per estar al dia de les novetats i tendències que van arribant al sector.

Un altre motiu podrien ser les demostracions que es faran. A falta de màquines d’imprimir offset, les reines del ball seran les petites impresores 3D. Anna Mesas d’Adobe ens dedicarà totes les tardes desde les les 15h. per fer tallers i demostracions. L’Anna és una fantàstica comunicadora amb molt de vagatge i això podria ser molt interessant. (aqui teniu el programa).

Potser amb un dia n’hi hauria prou per visitar-lo. Si no teniu entrades poseu-vos en contacte amb nosaltres per mail i veurem què podem fer. (hola@agorient.com)

Potser Graphispag no és el què era, però crec que de cara al seu futur, el seu encert serà  redimensionar-se amb sentit, sostenible, i aportant valor en un sector on la transformació productiva ha estat tan gran.

Quan: del 24 al 27 de març

On: Recinte Gran Via (Barcelona)