NOTÍCIES

Festival Blanc 2016 -Barcelona

El nostre darrer any en el festival Blanc coincideix en el seu canvi d’ ubicació; es trasllada de Vilanova a Barcelona. Un salt molt gran i que vam tenir l’oportunitat de viure en primera persona.

En aquesta edició va ser Andrés Requena l’encarregat de confeccionar el grafisme. Un luxe poder compartir amb ell tot la seva creativitat en cada peça que va idear.

vanguardgrafic blanc 2016

Una vegada acabada la producció ens hem adonat que tot el treball previ que vàrem fer en l’elecció de papers va ser clau per a la realització del projecte. Van ser moltes les reunions i canvis per decidir papers. Sort que l’Eva de Torres papers va tenir una paciència infinita. Els papers en què l’Andrés es va decantar per la gama dels Munken en la majoria d’elements. I el què no era paper òfset vam utilitzar un paper estucat estàndard.

 

vanguardgrafic festival blanc poster 2016

Totes les peces estaven basades en l’ús d’una tinta negra i una predominança del blanc,
retornant al concepte de “Festival Blanc”. Les peces produïdes van ser: pòsters, programa, flyers.
El programa tenia la dificultat que la coberta era excessivament fina per una enquadernació rústica en tant en quant les màquines estan pensades perquè la coberta sigui molt més gruixuda que l’interior. En aquest cas, l’Andrés va invertir els conceptes i va transformar la coberta en un interior. L’enquadernador va tenir moltes dificultats i fins i tot vam haver de pujar el gramatge una mica de la coberta per poder fer-ho possible.
Els flyers van ser en cartolina gràfica 1 cara imprès en sistema digital Indigo HP i una aplicació de vernís digital amb volum a la cara estucada.

 

IMG_9120         IMG_9152   IMG_9126 .  IMG_9144

Com sempre ens plantegem la nostra participació com un repte i estar el cap de setmana al blanc ens permet continuar en contacte amb tota aquella gent que admires. Aquest any el nostre gran amic Toni Amengual va presentar la seva obra, l’Albert Galeote el llibre que vam fer a Vanguard, i el nostre estimat Diego ens va explicar la seva experiència junt amb la seva filla sobre l’escenari, en la presentació més emotiva.
Val a dir que de totes les nostres novetats que vam presentar –stamping digitals, papers japonesos, acabats inèdits, digital 50×70…- el què va tenir més èxit van ser els nostres núvols…

 

IMG_9123