NOTÍCIES

DRUPA 2016

Des de la mateixa configuració de la fira ja te n’adones quines seran les tendències de mercat. Un sol pavelló per al packaging. Més digital, menys offset. Quasi totes les conferències i xerrades versaven sobre la digitalització. L’acabat estrella aquest any ha estat l’stamping. Semblava que s’acabés d’inventar amb la marca Kurtz al capdavant amb un desplegament de mitjans impressionant. Sense novetats als acabats però més efectius i productius. Per exemple el cold stamping. És un stamping que va sense gravats i s’aplica directament sobre el suport.

El què més ens va sorprendre va ser la falta d’empreses de paper. On només destacaven Fedrigoni i Gmund amb Arjo gairebé testimonial.

Hp es converteix en el rei mides de la fira i tanca infinitats de vendes diàries de les seves màquines. HP Indigo es converteix en un standard d’alta qualitat(per cert, nosaltres també vam caure a la temptació i vam tancar una compra per la primera 12.000 al país. però d’això ja en parlarem més endavant)

Kodak reapareix com per art de màgia després  que molts els donéssim per enterrats.

Landa continua insistint que ells són el futur amb la nano impressió. Però de moment només podem veure la màquina i uns vídeos espectaculars en pantalles. Suposo que esperen que fem acte de fe.

El web to print es consolida en el lloc on li pertoca. Un software/servei online molt útil però en cap cas és el futur de la impressió.

El futur que s’intueix passa més aviat per la personalització, i no només estem parlant de posar un nom i cognom a un packaging. Estem parlant de creuament de dades, el marketing relacional i el big data. La impressió no baixa sinó que muta i a unes velocitats molt grans. Serà difícil adaptar-se però alhora serà un repte per a tots.